gbnetvideo.net

Home > How To > How To Fix Symantec Antivirus Auto-protect Failed To Load

How To Fix Symantec Antivirus Auto-protect Failed To Load

Submit a Threat Submit a suspected infected fileto Symantec. Posted: 04-May-2012 | 10:12AM • Permalink Hello, I am having this same exact problem. This is a topic that greatly interests me and so I decided to produce a video about it. What I have stopped are: Symantec AntiVirus Symantec AntiVirus Definition Watcher Symantec Even Manager Symantec Settings Manager With those services stopped, the next thing done was clearing out the following in Source

All rights reserved. Education Services Maximize your product competency and validate technical knowledge to gain the most benefit from your IT investments. Support information file attached SUBASH_PRABU Employee Symantec Employee27 Reg: 31-May-2011 Posts: 2,072 Solutions: 90 Kudos: 350 Kudos1 Stats Re: AntiVirus Auto-Protect could not load the scan engine. Thanks. https://www.symantec.com/connect/forums/symantec-file-system-auto-protect-failed-load-solution

A co-worker suggested to stop the Symantec Services Running on the workstation. If you are experiencing a similar issue, please ask a related question Suggested Solutions Title # Comments Views Activity How to remove the ad in PC win8? 7 68 206d Websense If you're new to the TechRepublic Forums, please read our TechRepublic Forums FAQ. Translated Content This is machine translated content Login to Subscribe Please login to set up your subscription.

Posted: 19-Apr-2012 | 9:47PM • Permalink Hi     Welcome. In the SAVRT and SAVRTPEL keys, make sure that the ImagePath value has the correct data: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SAVRT: "\??\C:\Program Files\Symantec Client Security\Symantec AntiVirus\savrt.sys" HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SAVRTPEL: "\??\C:\Program Files\Symantec Client Security\Symantec AntiVirus\Savrtpel.sys" If the \??\ What bothers me is that I did not see a notice indicating scan engine was offline/failed to start. Close Login Didn't find the article you were looking for?

Join Now For immediate help use Live now! Zolt95 Newbie1 Reg: 15-May-2012 Posts: 1 Solutions: 0 Kudos: 0 Kudos0 Re: AntiVirus Auto-Protect could not load the scan engine. have you got any error while reloading the package? Select forumWindowsMac OsLinuxOtherSmartphonesTabletsSoftwareOpen SourceWeb DevelopmentBrowserMobile AppsHardwareDesktopLaptopsNetworksStoragePeripheralSecurityMalwarePiracyIT EmploymentCloudEmerging TechCommunityTips and TricksSocial EnterpriseSocial NetworkingAppleMicrosoftGoogleAfter HoursPost typeSelect discussion typeGeneral discussionQuestionPraiseRantAlertTipIdeaSubject titleTopic Tags Select up to 3 tags (1 tag required) CloudPiracySecurityAppleMicrosoftIT EmploymentGoogleOpen SourceMobilitySocial EnterpriseCommunitySmartphonesOperating

I would recommend contacting symantec to investigate this further..Good luck 0Votes Share Flag Collapse - SAVRT, SAVRTPEL registry entries.... goto Configure menu > File system auto protect. Go to Solution 3 2 2 Participants pwgoodwin(3 comments) Raneesh Chitootharayil(2 comments) LVL 6 5 Comments LVL 6 Overall: Level 6 Message Expert Comment by:Raneesh Chitootharayil ID: 348427522011-02-08 have a but that was no good with the scan engine offline.

removed Norton reinstalled Norton signature file update on install failed downloaded manual update zip file ran tool indicated completion attempt to turn on autoprotect fails with same error as above. https://www.symantec.com/connect/forums/sep-11-client-auto-protect-failed-load Urgent Customer Issues If you are experiencing an issue that needs urgent assistance please visit our customer support area: Chat with Norton Support @NortonSupport on Twitter Who's online There are currently Update Symevent Install the latest Symevent drivers from the Symantec Web site, then restart the computer. Please Download and run RemoveSymantecMacFiles from here then go ahead and install the Norton.   mbowman Visitor2 Reg: 19-Apr-2012 Posts: 3 Solutions: 0 Kudos: 0 Kudos0 Re: AntiVirus Auto-Protect could not load

Ask the experts! http://www.symantec.com/connect/security/forums We look forward to the time when the Power of Love will replace the Love of Power. Provide feedback on this article Request Assistance Print Article Subscribe to this Article Manage your Subscriptions Search Again Situation When you start Symantec AntiVirus Corporate Edition 9.x, you see the message Thank you for your feedback!

All rights reserved. Privacy Policy Support Terms of Use TechRepublic Search GO CXO Cloud Big Data Security Innovation More Software Data Centers Networking Startups Tech & Work All Topics Sections: Photos Videos All Writers Thanks for the help. Make sure that Device Usage is set to Use this device (enable).

Question has a verified solution. To install the latest Symevent drivers, read the document Updating the Symevent files. To verify the SAVRT and SAVRTPEL registry and file locations In the Windows registry, check HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ to make sure that the following keys exist: SAVRT SAVRTPEL If the keys do not

AUDIENCE Information Technology… Anti-Virus Apps How to set up email signature rules on Exchange Server using Exchange Rules Video by: CodeTwo This video demonstrates how to create an example email signature

Posted: 20-Apr-2012 | 6:34PM • Permalink Hi    The Manual Update is compatible with NIS4 and NAV11 only. Users who use the Google search engine may complain of having their search redirected to unwanted sites, regardless of what browser is used. Verify that SAVRT and SAVRTPEL function correctly If updating Symevent does not fix the problem, there may be a problem with the Symantec device drivers. Join our community for more solutions or to ask questions.

I am currently working on a few workstations that are having the following message pop up when the computers are loading up: Symantec AntiVirus Auto-Protect failed to load. Create a SymAccount now!' Error: "Symantec AntiVirus Auto-Protect failed to load" TECH100626 January 20th, 2005 http://www.symantec.com/docs/TECH100626 Support / Error: "Symantec AntiVirus Auto-Protect failed to load" Did this article resolve your issue? Support information file attached Me Too0 Last Comment Replies mbowman Visitor2 Reg: 19-Apr-2012 Posts: 3 Solutions: 0 Kudos: 0 Kudos0 Re: AntiVirus Auto-Protect could not load the scan engine. Keep You Posted! 0 Message Author Closing Comment by:pwgoodwin ID: 349154602011-02-17 Re-installing the SAV client worked for the issue i reported on. 0 Featured Post How your wiki can always

Seems like the user always seem to have this issue after a McAfee on-demand scan takes place. 4 67 195d Ransom.CRYPTXXX Activity 2 9 98 111d auto script to stop bitdefender absolute_angie Newbie1 Reg: 04-May-2012 Posts: 1 Solutions: 0 Kudos: 0 Kudos0 Re: AntiVirus Auto-Protect could not load the scan engine. Follow the link http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/docid/2004041306575548 and verify the registry entries for savrt and savrtpel as indicated. We will update this document when new information or a solution is available.